Idag så är det många som sitter hemmavid och arbetar på grund av den pandemi som råder i världen och i vårt avlånga land. Covid-19 har verkligen satt spår överallt. Att sitta hemma och arbeta kräver att man har ordning och reda på hemmakontoret och att man stålsätter sig och är koncentrerad.

Det kan vara mycket som distraherar oss när man sitter hemma och arbetar. Men om man ställer i ordning en arbetsplats som man kan sitta och arbeta vid så kan det bli enklare. Försök att skärma av ditt hem från din arbetsplats. Klart bäst är om du har ett gästrum som du kan göra om till ett hemmakontor. Se till så att ditt hemmakontor blir både ergonomiskt rätt och en trivsam miljö att arbeta i. Du kanske till och med kan låna hem din vanliga kontorsstol under den period du arbetar hemifrån.

Det kan vara så enkelt att om du har en speciell vattenflaska på ditt vanliga kontor så se till att köpa en till ditt hemmakontor så det blir så likt som möjligt som din vanliga arbetsplats. Vattenflaskor finns att välja på nätet liksom andra kontorsmaterial. Köp även andra saker som är viktiga för ditt arbete. Det är viktigt att du trivs där du sitter och arbetar. Kolla upp med din arbetsgivare huruvida de kanske kan bidra med det som du köper in till ditt hemmakontor.

Dagtid så kanske du kan vara relativt fokuserad på ditt hemmakontor. Se till så att du får vara själv och ostörd om det skulle vara någon hemma under din arbetsdag. Stäng dörren till det rum som du sitter i och du kan med fördel sätta upp en lapp på dörren att du arbetar och inte vill bli störd. Arbeta på bestämda tider. Har företaget arbetstider mellan 08.00 och 17.00 så är det då som du ska vara på ditt hemmakontor. Ta fikaraster och lunch som vanligt.