Begagnatmarknaden för bilar har aldrig varit så dyr som den är nu. Om du tar hand om din bil genom att hålla den ren och fin kommer du få ett bättre pris vid en eventuell försäljning längre fram. Är du intresserad av att tvätta din för hand kan du kolla upp detta.

När du regelbundet rengör bilen både invändigt och utvändigt kommer interiören att se fin ut längre och utvändigt kommer bilen inte rosta lika lätt. Det är extra viktigt att rengöra bilen utvändigt på vintern eftersom det ligger mycket salt på vägarna. Glöm inte att spola hjulhus och underredet på bilen, eftersom det ofta fastnar en hel del grejer där.

Vad du behöver när du ska rengöra bilen

Givetvis är det enklaste sättet att rengöra bilen utvändigt att använda en biltvätt som finns tillgängliga på många bensinstationer. Men det är inte alltid det enklaste sättet är det bästa. En biltvätt kan nämligen orsaka repor om bilen har väldigt mycket smuts på lacken. 

Det bästa sättet är att göra det för hand i en gör det själv-tvätt. För bästa resultat behöver du en ordentlig tvättsvamp, bilborste, tvätthink, fälgborste och ett sämskskinn. Tvättar du bilen hemma behöver du även produkter såsom bilschampo, avfettning samt fälgrengöring.