Tekniken är en av de saker som förändrat världen allra mest. Genom århundradena finns det exempel på en rad olika innovationer som haft stor betydelse för mänsklighetens utveckling. Här nedan tänkte vi ta en titt på några utav dessa.

Flygmaskinen

Drömmen om att kunna flyga har alltid funnits hos människa. Många trodde nog att det skulle stanna just vid en dröm innan bröderna Orville och Wilbur Wright lyckades med konststycket att få ett motordrivet flygplan att flyga en decemberdag år 1903. Därefter gick utvecklingen som bekant i rasande fart, redan drygt tio år senare användes flygplan i första världskriget.

Tryckpressen

En uppfinning som nog de flesta kanske inte tänker på som en av världens viktigaste är tryckpressen. När tysken Johannes Gutenberg i mitten på 1400-talet utvecklade en metod som gjorde att man inte längre behövde skriva böcker eller andra texter för hand gjorde detta informationsspridningen betydligt mycket lättare än tidigare.

Internet

Något av en modern tryckpress kan man till viss del säga att Internet är. Nätet har på många sätt förändrat våra liv i grunden. Numera är hela världen endast några klick bort och det går också att kommunicera med andra människor snabbt och effektivt även om de bor på andra sidan jorden.