Med internet så har det dykt upp många nya jobbmöjligheter, många som man inte alls skulle kunnat gissa på för bara något år sedan. Det är en helt ny arbetsmarknad som dagens ungdomar möter.nya jobb ballonger i en skärm

Bloggare

Idag så finns det många människor som har tiotusentals följare på sina bloggar och som sedan tack vare det, kan tjäna tillräckligt med pengar för att leva på. Den överväldigande majoriteten av bloggarna når dock aldrig detta stadiet utan har det, om dom har tur, istället som en liten sidoinkomst.

Youtubare och streamers

Att producera videos för internet är något som också har blivit otroligt stort, men det finns en grupp vi vill belysa mer än andra. Många av de allra mest sedda videoskaparna på Youtube lägger nästan enbart upp videos på dem då de spelar spel. Till och med den absolut mest sedda Youtubaren, en ung man från Göteborg, gör precis detta. Han heter egentligen Felix, men online går han vid namnet Pewdiepie och har över 32 miljoner människor som följer honom på hans Youtubekonto.

Pokerspelare

Att gå plus då man tjänar poker är något som man kunnat gjort länge om man varit tillräckligt duktig men möjligheten att spela online har tagit det till helt nya nivåer. Vem kunde tro att man kunde tjäna miljonbelopp genom att sitta instängd i sin lägenhet dag in och dag ut och bara klicka på virtuella kort? Det är dessutom enklare än någonsin att starta sin pokerkarriär, allt man behöver är tålamod, en dator och en startbudget. Då en svensk dessutom nyligen vunnit VM i poker så kan man säkerligen ett ökat intresse för sporten under den närmaste tiden.