Det är mycket att göra när det är dags att flytta till en ny bostad. Dels att packa, organisera, ändra adressen och ordna så att allting fungerar i den nya bostaden. Många har i dag ett väldigt hektiskt schema och då kan det vara svårt att få tid till flyttstädningen. Men det finns hjälp att få.

Det är nog många som kan relatera till det oftast långtråkiga och slitsamma jobbet en flyttstädning innebär. Vid byte av bostäder har de flesta hyresvärdar och mäklare krav på att flyttstädningen ska vara gjord på ett visst sätt. Det finns oftast en checklista med krav på hur en bostad ska vara städad vid utflyttning. Om det är en punkt på listan som inte är tillräckligt städad så har den nya ägaren/hyresgästen rätt till att få kompensation för detta.

Känner du med dig att du inte har tid, eller helt enkelt lust, att spendera tid och energi på en grundlig flyttstädning, kan du istället hyra in en städfirma som gör jobbet åt dig. Du kan då känna dig lugn att städningen blir gjord som den ska. Dessutom blir den som flyttar in blir nöjd. Läs mer här om du är intresserad av att få hjälp med din flyttstädning.