Att hitta jobb i dagens läge är som nog många vet allt annat än lätt. Just därför tänkte vi här komma med några tips på hur man kan gå tillväga för att hitta jobb.

Kolla på nätet

Nätet är ett jättebra ställe om man vill hitta jobb. Dock gäller det att inte bara kolla på Platsbanken på Arbetsförmedlingen utan även på andra ställen, som till exempel Workey, Blocket och Jobsafari för att nämna några eftersom Platsbanken bara har en bråkdel av alla jobbannonser som finns. Ett bra tips kan vara att följa olika jobbsidor på Twitter så ser man lätt om det skulle dyka upp något intressant.

Sök upp arbetsgivare på egen hand

Många arbetsgivare annonserar inte alls efter personal utan litar till att man på egen hand tar kontakt med dem, vilket man så klart också kan göra. Handlar det om butiksjobb eller liknande är ett bra tips att gå till arbetsplatsen direkt och lämna in sitt CV.

Utnyttja kontakter

Ett annat bra tips är så klart att utnyttja befintliga kontakter i jakt på jobb. Kolla med släkt, vänner och andra bekanta om de kanske känner någon som är i behov av arbetskraft på ett eller annat sätt.